Calea Grivitei Nr 148 I Bucuresti I 072 301 8663

Aditie osoasa

Numarul pacientilor, care pentru rezolvarea unei edentatii totale sau partiale, aspira la interventiile de implantologie, este intr-o continua crestere. Dar, succesul si rezistenta implantului depind de evaluarea corecta a cantitatii de os disponibil. Performantele atinse in chirurgia dentara au facut posibile interventiile de aditie osoasa ce pot suplimenta lipsa de tesut osos.

Aditia osoasa este o procedura realizata pentru a adauga os sau pentru a ajuta organismul sa produca tesut osos nou in zonele unde exista resorbtie osoasa cauzata de infectie sau de o edentatie veche.

Tesutul osos are rol in fizionomia faciala, lipsa partiala a acestuia afectand fizionomia. Pacientul are un aspect imbatranit deoarece mandibula si oasele fetei sunt structuri ce sustin muschii si pielea, elemente responsabile de estetica faciala.

Avem nevoie de aditie osoasa cand nu exista suficient os pentru inserarea implanturilor dentare. Este necesara o cantitate suficienta de os tridimensional pentru a asigura integrarea implantului. Pentru aceasta interventie se poate alege dintro gama larga de materiale de aditie si substante. Acestea includ osul propriu al pacientului sau os artificial.

Indicatiile aditiei osoase:

• Defecte osoase verticale;
• Pierderi de substanta osoasa;
• Rezectii apicale care lasa defecte osoase mari;
• Sinus lift;
• In urma indepartarii unor chisturi;
• In cazul bolilor parodontale;
• Extractii cu pierderi osoase mari.

Aceasta procedura are propriul standard de ingrijire; medicul ridica gingia pentru a expune osul,iar materialul de aditie este plasat in acest loc si o membrana este aplicata in zona respectiva. Locul de aditie este lasat sa se vindece pentru cateva luni, ulterior se va face o noua radiografie pentru a confirma succesul grefei osoase. O aditie osoasa realizata, in mod corect, produce o vascularizatie osoasa asemanatoare osului natural.