Calea Grivitei Nr 148 I Bucuresti I 072 301 8663

Aparat dentar fix metalic

Ortodontia reprezinta ramura stomatologiei care trateaza anomaliile de pozitie, constitutionale si de dezvoltare a aparatului dento-maxilar. Tratamentul ortodontic este util atat copiilor, cat si adultilor. Beneficile aduse sunt atat de ordin estetic, cat si de ordin functional. Tratamentul este de durata si depinde de problema pe care o are pacientul. Planul de tratament este stabilit de catre medicul ortodont, nevoile fiecarui pacient fiind diferite.

Aparatul metalic

Aparatul dentar metalic a fost primul aparat ortodontic inventat, el fiind, chiar si la ora actuala, o solutie aleasa de cei mai multi pacienti, datorita costului scazut, dar si a avantajelor terapeutice care le ofera.

Este potrivit pacientilor care nu sunt alergici la metale, putand trata cea mai mare parte a problemelor ortodontice, iar durata tratamentului este intre 6 luni si 2 ani, in functie de complexitatea cazului. Este cel mai rezistent la fractura si cel mai ieftin aparat ortodonticfix, fiind si cel mai putin fizionomic. Pentru sporirea gradului de acceptare din partea copiilor, aparatul dentar metalic,poate fi personalizat cu ajutorul modulelor colorate. In condiitiile in care, pe parcursul tratamentului, se desprinde accidental un bracket, acesta poate fi relipit foarte usor. Bracketul metalic este acel component ale dispozitivului care, aplicat direct pe suprafata dintelui, este menit sa tina fix arcul sau firul ortodontic. Bracketul metalic este un bracket cu care se lucreaza foarte usor,avand si o dimensiune redusa fata de cel din ceramica. Acesta se recomanda, in special, atunci cand dintii sunt redusi in dimensiune. Prin dezvoltarea unor forte bine controlate si minime, determina deplasarea dintilor in directia dorita, in medie cu 1 mm pe luna.

Dupa terminarea tratamentului va fi necesara aplicarea unui aparat de contentie deoarece dintii au tendinta de a reveni la pozitia initiala in osul alveolar.

Pretul acestui tip de aparat in cabinetul nostru este de 1600 ron pe arcada.