Calea Grivitei Nr 148 I Bucuresti I 072 301 8663

Coroana ceramica

Coroana dentara integral ceramica

Ceramica dentara este cea mai buna alegere pe care o poate face un pacient in cazul unei lucrari dentare, fie ca este vorba de o restaurare redusa , fie de o punte dentara. Calitatile ceramicii sunt net superioare oricarui alt material fizionomic folosit in stomatologie, fiind singurul material fizionomic rezistent care poate acoperi dintele pe toate fetele inclusiv cea ocluzala (cea pe care se efectueaza masticatia).

Coroanele integral ceramice reproduc perfect textura, transluciditatea si nuantele naturale ale dintilor, fiind o alegere ideala pentru restaurarea dintilor frontali. Acestea nu presupun existenta metalelor, asadar sunt evitate numeroasele lor neajunsuri. Ceramica poate fi modelata si nuantata pana in cele mai mici detalii, obtinandu-se un aspect fizionomic ideal.

Diferenta dintre ceramica integrala si cea pe zirconiu este aceea ca zirconiul ofera o rezistenta sporita si poate fi folosit pentru restaurarea dintilor laterali, in timp ce coroanele integral ceramice sunt recomandate exclusiv pentru dintii frontali. Ceramica este biocompatibila, ceea ce inseamna ca nu exista riscul unor alergii, avand avantajul eliminarii eventualelor reactii de respingere care ar putea aparea atunci cand se folosesc parti metalice.

Coroanele ceramice nu sunt sensibile la variatiile de temperatura. Alimentele consumate uzual au o temperatura cuprinsa intre 0 grade si 70 de grade (o supa fierbinte) si nu au capacitatea sa fisureze o ceramica care se arde la 1500-2000 de grade Celsius.

Ceramica dentara clasica are rezistenta comparabila cu a smaltului dentar in ceea ce priveste fractura. O coroana din ceramica se poate fractura in aceleasi conditii in care se poate fractura un dinte (traumatisme severe de tipul accidentelor, lovirii cu materiale dure, obiceiuri vicioase,etc.).

Coroanele integral ceramice necesita o metoda complexa de realizare, folosesc tipuri speciale de ceramica si prin urmare, au un cost destul de ridicat.