Calea Grivitei Nr 148 I Bucuresti I 072 301 8663

Augmentare buze cu acid hialuronic

Interesul pentru utilizarea acidului hialuronic ca ingredient in produsele de ingrijire a pielii, a crescut simtitor odata cu descoperirea ca volumul de acid hialuronic din epiderm scade pe masura trecerii timpului.

Acidul hialuronic este un glicozaminoglican si are ca rol retinerea apei in tesutul conjunctiv, piele si organe. Acesta se gaseste in tot organismul. Odata cu trecerea anilor, organismul produce o cantitate mai mica de acid hialuronic. Imbatranirea este legata de un nivel scazut de acid hialuronic.

Acidul hialuronic din fillere este aproape 100% asemanator cu cel existent in organism.Produsele medicale de umplere pe baza de acid hialuronic sunt utilizate pentru a corectaridurile si pentru aimbunatati aspectului buzelor. Datorita produșilor de umplere care preiau functiile naturale ale buzelor, acestea devin mai bine definite. Consideram ca un zambet natural defineste un tratament reusit, motiv pentru care schimbarile nu vor fi dramatice, insa iti vor evidentia mai bine trasaturile definitorii ale chipului.

Ce implică un astfel de tratament?

Primul pas consta in anestezierea zonei respective de catre medicul specializat in estetica dentara si faciala. Cand buza este complet amortita, acidul hialuronic este injectat treptat pentru a da volum buzei si a redefini zambetul, sau pentru a elimina ridurile inestetice.

Ce se recomanda inainte de procedura?

Cu o saptamana inainte de injectarea acidului hialuronic se intrerupe administrarea de anticoagulante, antiinflamatoare, vitamina C si E, ginkobiloba sau alte combinatii homeopate ce pot creste sangerarea. Pacientii care au tendinta de a manifesta o eruptie herpetica in zona ce va fi tratata, trebuie sa ia un tratament preventiv.

Cât durează procedura?

TTratamentul cu injectii cu acid hialuronic dureaza cel mult 20 de minute, insa poate varia in functie de schimbarea dorita. Efectele vor fi vizibile imediat, dar nu in totalitate. Rezultatul final apare dupa aproximativ doua saptamani.

Cât timp durează efectul tratamentului?

Rezultatele obtinute sunt de durata, insa nu permanente. Efectul difera de la persoana la persoana si este influentat de multi factori (varsta, tipul de piele, locul injectarii, stilul de viata, activitatea musculara, tehnica folosita). In general, aspectul se mentine intre 6 – 9 luni.

Care sunt indicațiile după injectare?

Zona din jurul buzelor este foarte vascularizata si tocmai de aceea se va umfla mai mult decat alte zone, insa medicul iti va recomanda produse care sa atenueze edemul. In primele 48 de ore, se va face un masaj bland. Timp de o saptamana este interzisa expunerea la temperaturi extreme si se vor evita exercitiile fizice solicitante.

Este interzisa atingerea zonei injectate cu mainile murdare.

Se recomanda ca pacientul sa fie foarte bine hidratat (2 l de apa/zi).

Exista reactii adverse?

Riscurile sunt minime daca se respecta in totalitatea indicatiile medicului. Pot sa apara echimoze, edeme, hematoame. Acestea sunt prezente doar cateva zile.

Foarte rar, au fost semnalateaparitia nodulilor, necrozelor sau abceselor.

Contraindicatii:

-sarcina
-alaptare
- boli autoimune
- boli ale sistemului imunitar
-probleme de coagulare a sangelui
- pacienti cu hipersensibilitate la acid hialuronic
- pacientii cu epilepsie