Ne vom ocupa de zâmbetul dumneavoastră!

Ortodontie

Ortodontia reprezinta ramura stomatologiei care trateaza anomaliile de pozitie, constitutionale si de dezvoltare a aparatului dento-maxilar. Tratamentul ortodontic este util atat copiilor, cat si adultilor. Beneficile aduse sunt atat de ordin estetic, cat si de ordin functional. Tratamentul este de durata si depinde de problema pe care o are pacientul. Planul de tratament este stabilit de catre medicul ortodont, nevoile fiecarui pacient fiind diferite.

Aparatul dentar din ceramica

Aparatul dentar ceramic este un bun inlocuitor al clasicului aparat ortodontic metalic, avand avantaje net superioare celui din urma. Este potrivit pacientilor interesati de estetica pe perioada tratamentului.

Aparatul dentar ceramic este compus din bracketuri policristaline si elastice care imita culoarea dintelui, fiind fie albe-opace, fie transparente. Un astfel de aparat ortodontic este mai putin vizibil decat cel metalic, insa la fel de eficient, motiv pentru care este recomandat mai ales pacientilor care isi doresc sa aiba parte de rezultate maxime si in acelasi timp, o estetica uimitoare pe parcursul tratamentului.

Isi mentine culoarea daca pacientul respecta indicatiile medicului ortodont, evitand fumatul si consumul de lichide si alimente care pateaza , precum ceaiul negru, cafeaua, ciocolata. Elasticele pot fi inlocuite la fiecare consultatie, daca se coloreaza, astfel aspectul estetic nu va fi afectat. Acest aparat permite atat folosirea periutei de dinti mecanice, cat si a celei electrice si a atei dentare pentru igienizarea corecta a dintilor si prevenirea proceselor carioase. Pretului acestui aparat in cabinetul nostru este de 2300 ron/arcada.

Aparatul dentar din safir

Aparatul dentar metalic iti asigura un zambet frumos si sanatos, insa faptul ca este vizibil pe parcursul tratamentului te poate determina de multe ori sa amani purtarea lui. Solutia este sa alegi un aparat dentar discret. Aparatul dentar din safir este fizionomic, potrivit persoanelor care lucreaza cu publicul si care tin foarte mult la aspectul fizic, fiind elegant datorita cristalelor de safir.

Aparatul dentar din safir este alcatuit din bracket-uri a caror compozitie chimica este alumina (oxidul de aluminiu). Bracketurile sunt mici piese care se lipesc pe dinti si care permit fixarea unor arcuri sau legaturi cu ajutorul carora se indreapta dintii. Alumina din bracketul de safir are o structura monocristalina, ceea ce ii ofera o transparenta mai mare. Gradul de vizibilitate depinde de nuanta dintilor pe care se aplica.

Safirul este, dupa diamant, al doilea material ca duritate. Slefuirea acestui mineral se face la temperatura inalta pentru ca, la finalul prelucrarii industriale, acesta sa devina un bracket transparent si durabil. Bracketul din safir este o alternativa moderna cand vine vorba de un aparat dentar confortabil si eficient. Unele dintre cele mai inovatoare si moderne tipuri de bracketuri sunt cele din safir. Acestea au o culoare asemanatoare dintilor si un efect cameleonic, astfel ca nu se pot distinge de la distanta.

Bracketurile din safir au avantajul faptului ca sunt complet transparente si nu isi modifica culoarea in timp. Marginile bracketului sunt rotunjite, amplificand confortul pacientului si au o suprafata neteda ultrafina.

Pretul unui aparat din safir in cabinetul nostru este de 2600 ron/arcada.

Aparatul metalic

Aparatul dentar metalic a fost primul aparat ortodontic inventat, el fiind, chiar si la ora actuala, o solutie aleasa de cei mai multi pacienti, datorita costului scazut, dar si a avantajelor terapeutice care le ofera.

Este potrivit pacientilor care nu sunt alergici la metale, putand trata cea mai mare parte a problemelor ortodontice, iar durata tratamentului este intre 6 luni si 2 ani, in functie de complexitatea cazului. Este cel mai rezistent la fractura si cel mai ieftin aparat ortodonticfix, fiind si cel mai putin fizionomic. Pentru sporirea gradului de acceptare din partea copiilor, aparatul dentar metalic,poate fi personalizat cu ajutorul modulelor colorate. In condiitiile in care, pe parcursul tratamentului, se desprinde accidental un bracket, acesta poate fi relipit foarte usor. Bracketul metalic este acel component ale dispozitivului care, aplicat direct pe suprafata dintelui, este menit sa tina fix arcul sau firul ortodontic. Bracketul metalic este un bracket cu care se lucreaza foarte usor,avand si o dimensiune redusa fata de cel din ceramica. Acesta se recomanda, in special, atunci cand dintii sunt redusi in dimensiune. Prin dezvoltarea unor forte bine controlate si minime, determina deplasarea dintilor in directia dorita, in medie cu 1 mm pe luna.

Dupa terminarea tratamentului va fi necesara aplicarea unui aparat de contentie deoarece dintii au tendinta de a reveni la pozitia initiala in osul alveolar.

Pretul acestui tip de aparat in cabinetul nostru este de 1600 ron pe arcada.